Warning: include_once(https://www.wisesoft.com.tr/guard/config.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/erkanzmu/wildcard/webmaster/themes/default/header.php on line 6

Warning: include_once(): Failed opening 'https://www.wisesoft.com.tr/guard/config.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/erkanzmu/wildcard/webmaster/themes/default/header.php on line 6

Warning: include_once(https://www.wisesoft.com.tr/guard/project-security.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/erkanzmu/wildcard/webmaster/themes/default/header.php on line 7

Warning: include_once(): Failed opening 'https://www.wisesoft.com.tr/guard/project-security.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/erkanzmu/wildcard/webmaster/themes/default/header.php on line 7
Ninja Kadar Hızlı Kodlayabilir misin?
WISE SOFT | WEBMASTER SERVİSİ
Giriş Yap/Üye Ol

Ninja Kadar Hızlı Kodlayabilir misin?

BE Genel Optimizasyon 08.Ara.2019 21 görüntülenme 0 yorum

Kod kılıçtan üstündür! Peki, siz ne kadar üstünsünüz? Bugüne kadar sadece kendinizle yarıştıysanız, rekabeti farklı ortama taşıma şansı tam önünüzde duruyor! Bir sonraki ninja kodcusu (veya Kara Murat) siz olabilir misiniz? (HAYIR, KARA MURAT BENİM!)

Bilim kurgu yapımlarında gördüklerimizin aksine, kodlamanın ciddi bir düşünce süreci olduğunu biliyoruz. Yoksa işbu konudaki aydınlar "Think twice, code once" (İki kere düşün bir kere kodla) demezlerdi.

Ekrandan süzülen kod sahnelerinin yalnızca Hollywood etkisinden kaynaklandığını da söyleyemeyiz. Programlama olimpiyatlarında çıtayı atmosfere taşıyan yazılımcılar, bir yazılımcının yeri geldiğinde Hollywood yapımlarına taş çıkarabileceğini ispatlıyor.

Tabii, bu şampiyonlar kodları kendi aklından yazmıyor; önünde duran hazır kod kalıplarını tekrarlıyor. Hollywood tarzında kodlamak bu bilgiden sonra gözünüze daha mı kolay geldi? O zaman bakalım, ninja kadar hızlı kodlayabilir misiniz!

Ne Kadar Hızlı Kod Yazabilirsiniz? Kodlama Hızı Testi!

Bir iş bulma servisi olan Woo.io'nun tasarladığı Code Racer, yazılımcıların (daha doğrusu klavye erbabı kişilerin) ne kadar hızlı program betikleri yazabileceğini test ediyor.

PythonJavaScriptPHPRuby ve Java dillerinde test yapabilen araç, size rastgele bir kod betiği veriyor. Klavyenizdeki ilk tuş dokunuşunuzundan sonra bir geri sayım başlıyor.

 

Code Racer'da sadece hızlı olmanız işe yaramıyor. Kod betiğini hatasız kodlamanız, en az hızlı kodlamanız kadar önemli.

Code Racer'ın simülasyonu düşünce gücünden ayrı tutulduğu için doğal olarak baya iyimser sonuçlar veriyor. Ama siz yine de bu aracı yabana atmayın. Herhangi bir programlama diline alışkanlığınız yoksa 10 parmak klavye kullansanız bile geçrek bir kodcu sizden daha hızlı kodlayabilir.

Bu arada kodlama bilmiyor olsanız da Code Racer'da programlama yeteneğinizi sınayabilirsiniz.

Ninja (veya Kara Murat) Gibi PHP Kodları Yazmaya Ne Dersiniz?

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.